changes

sillä aikaa kun muut on katsomassa U2:sta (ja toiset on kotona), niin GetInspired on lähtöruudussa.

Mun oli vaikea keksiä että mistä lähtöruudusta mä sivuni tekisin. Ensin ajattelin että teen meidän Rillistä joka sillon tällön kutsuu iskää vahingossa äidiksi. Sillon kun Rilli opetteli puhumaan oli isä äiti aika kauan ennen kuin isä vihdoin tuli sanavarastoon.Takaisin lähtöruudussa siis.

Yleensä sivua tehdessäni kirjotan aina tekstin ensimmäisenä, mulla on kansio tietokoneella jossa sitten on valmiiksi kirjotettuja tekstejä. Syy minkä takia toimin niin on se, että joskus kun mietiskelen paljon jotain asiaa haluan kirjottaa siitä, sillä tavalla sitä on helpompi käsitellä. kirjottaminen muistiin on taas parempi tehdä sillä samaisella hetkellä (jos se vaan on suinkin mahdollista), muuten se unohtuu.
Sitäpaitsi pelkkä tekstin kirjottaminen vie vähemmän aikaa kun koko sivun tekeminen kerralla. Muistot on näin tallella, ei tarvitse sitten enää kun yhdistää kuvaan ja nauttia näpertelystä.
Mä olen vähän tämmönen laiska kotiäiti ja oon tykännyt olla kotona, vaikka välillä se on tosi raivostuttavaa ja turhauttavaakin! Teksti siis syntyi niistä tunnoista mitä mulla on tästä ajasta kotona ollut, sekä vähän siitä ”tuskasta” ja jännityksestä mitä tulevaisuus ja sen ajatteleminen tuo tullessaan.
Teksti oli jo siis valmiina ennen lopullisen sivun tekemistä joten seuraavana olikin vuorossa kuvien valitseminen.
Halusin kuvat itsestäni äitiyden alkutaipaleella, kahden lapsen äitinä ja nyt. Kuvia missä olisin lasten kanssa ei loppujen lopuksi ollut kovin montaa ja vanhoja kuvia selaillessani mulla menikin koko ensimmäinen ilta. Hauskaa oli ja toisaalta haikeeta. Paljon on muuttunut ja lapset kasvaneet. Varsinkin Rilli tosta alimmaisesta kuvasta hirveästi. 🙂
Halusin vanhemmat kuvat ja uusimman kuvan erottuvan toisistaan ja muokkasinkin kuvien värimaailmaa hiukan.
Mun mielestä sivu on helpoin rakentaa toisiinsa jo ennestään sopivilla papereilla. (en oo niin hyvä yhdistämään eri papereita kuten esim veeruliiru ja omuli) Mun yhteen sopivat paperit on tällä hetkellä näitä Basic Greyn. Ehkä Elliksen viime viikon haastetyön alitajuisesti innoittama revin muutamia BG:n papereiden silppuja ja sommittelin niitä sitten craft kartongille. ensin vakaan, mutta loppujen lopuksi niitä päätyi sekä vakaan että pystyyn. Tekstin tulostin myöskin silpulle (noin iso silppu jää kun leikkaa 12×12 tuuman paperin letter-kokoon) ja pyöristin kulmat, jotta se näyttäis edes vähän journaling-lapulta. (Mulla ei oo yhtä ainutta valmista journaling-lappusta ja niitä aionkin ehkä ostaa seuraavaksi.)
niitit, repäisy ja viivakoodi on puhtaasti skräpistettyjä juttuja, mutta tuovat sitä kaivattua ”jotakin juttua”. Tähdet toimittavat sopivien kukkien tai nappien virkaa sellaisten puuttuessa. (ne on liimattu kohotarroilla jotta erottuvat vähän paremmin, sen takia skannauskin on vähän epäselvä. sorry!)
Kirjotin kuvien alle vuosiluvut ja tekstin kirjoituspäivän mustalla dymolla. Ylhäälle kaipasin myöskin dymoa ja niinpä selailin vähän neitstä josko löytäisin jonkun hyvän sanonnan muutokseen liittyen. Löysin, mutta löysin myös tuon: ”älä itke, äläkä raivoa. Ymmärrä.” Se oli niin tärkeä ja hyvä ohje, sekä kuvastaa hyvin sitä mitä tässä äitinä olen yrittänyt opetella. Halusin sen tähän muistuttamaan mua näistä ajoista ja myöskin jatkossa, kun niitä hetkiä epäilemättä tulee millon ymmärrystä tarvitaan, sen sijaan että hermostuisin ja suuttuisin (niinkun mulle aika helposti käy).
Otsikko oli helppo sijotella tilan takia. Missään muualla ei ollut enää tilaa. Lisäsinpä vielä lopuksi kaksi kirsikka siirtokuvaakin.
Tykkään sivusta kyllä, vaikka se aika väritön on mun makuuni.
Mitäs itse tykkäät? Entäs mitä tykkäät tämmösestä pitemmästä sivun syntyprosessin esittelystä? Ellis blogissaa kyseli miksei ihmiset kirjoita enempää sivuistaan ja niiden synnystä? Mä ajattelin nyt yrittää. Jos jaksoit lukea loppuun asti, niin kerro mitä pidit tästä sepustuksesta ja pitäisikö jatkossakin kirjoitella vähän pitemmälti syntyprosessista?
saattaapi olla että arvon vastannaiden kesken opa 6×6 tuumasen BG:n lehtiön.

Ai niin PaaPii arpoo vielä päivän. AIka ihania ovat kaikki jutut ja varsinkin erilaiset printit. Niistä kun saisi leimasimia!

edit:
arvatkaa mitä?
JEEEEE musta tulee täti!!!!

21 thoughts on “changes

 1. Vähänkö tykkään tästä. 🙂 Tarina on taas niin sua enkä enää ihmettele, kun kerroit miten tarinointien kanssa yleensä toimit, että ne on aina niin hyviä. Itse kun tuppaa kirjottamaan aina sen siinä skräpätessä ja onhan se semmonen hutasu. Tykkään kovasti myös repimisistä ja niiteistä.

  Tuosta syntyprosessista mulla on vähän vielä ristiriitasia ajatuksia. 😀 Itse en osaisi kirjottaa, koska yleensä mun sivuihin ei liity sen kummempaa tarinaa. Toisten tarinoita tykkään kyllä lukea.

  • hei Baula, mä luulin että mullakaan ei oo mitään ihmeempää kirjotettvaa leiskan synnystä, mutta kappas. oli sittenkin. ja kiitti täti-onnitteluista! tuntuu kivalta 🙂

 2. Hyvä sivu ❤ Kiva asettelu ja rauhalliset värit. Syntyprosessista oli tosi mielenkiintoista lukea, kirjoittele ihmeessä toistekin jos jaksat. Ja onnea tädille 🙂
  (Edellisen kommentin saa delliä, tuli väärällä nimimerkillä…)

 3. Mä aina odotan, et pääsen lukemaan sun sivuja tänne, koska ne on niin mielenkiintoisia. Ja mielelläni luen myös noita sivujen syntytarinoita. Oon ite tehny ihan samanlailla kun valvon nykyään näitä öitä. Otan siis sellaisen muistikirjan ja kirjoitan sellaisia muistoja ja tekstipätkiä, joista haluaisin skräpätä. Koska taas skräpätään suvi? 🙂 Kiitos siis kun jaksat kirjoittaa.

 4. Ihana sivu, syntyprosessista oli tosi mielenkiintoista lukea. Tuo tarinointi oli tosi jees, pystyn täysin samaistumaan sun tunteisiin (olin itse 5 vuotta lasten kanssa kotona kun pojat oli pieniä). Nauti hyvällä omallatunnolla ajasta kotona lasten kanssa, se kestää loppujen lopuksi niin vähän aikaa ja on mittaamattoman arvokasta lapsille. Ja vielä, onnittelut tädille, ihan paras uutinen!

 5. Todellakin jaksoin lukea loppuun ja tykkäsin lukemastani. Onhan se aina mielenkiintoista päästä ”kurkkaamaan kulisseihin” ja näistä pidemmistä sepustuksista saa aina vertailupohjaa omille työskentelytavoille. Tykkään leiskastakin kovasti 🙂

 6. Olipa kiva päästä lukemaan sun skräppäysprosessista. Luin sen innolla, lisää! Tykkäsin erityisesti siitä, kun kerroit millaisia tapoja sulla on ja miten usein tuppaat tekemään, kerroit vähän enemmänkin kuin vaan tästä sivusta. Tällaiset postaukset vievät tosi paljon aikaa. Mietin omaa bloggailua, että aina välillä voisi kirjoittaa tämmöisen, mutta ei joka leiskasta (blogin pito käy helposti työstä kun oikein innostuu).

  Onnea tädille!

 7. Myös minä suorastaan ahmin tekstin tytön päiväunien aikana eli pidän todella. Kuten Elliksen kommenttilootaakin kirjoitin, ihailen, että joku osaa kirjoittaa omasta työstään ja luen niitä mielelläni. Itse yritän opetella…

 8. Todellakin jaksoin lukea koko jutun!! Vaikka ollaan monta kertaa yhdessä skräpätty niin tällä tavalla pääsee kyllä ihan eri tavalla sisälle sun sivujen syntyvaiheisiin, ja mielenkiintoista oli!

  Tykkään paljon sivusta; sen tarinasta ja kuvavalinnoista ja niiden asettelusta!

  Onnea uudelle tädille! Tää on sulle ihan uutta nyt! =)

 9. Mikä ADHD minuun lienee iskenyt, kun voin myöntää, että katsoin varsinaista sivua paljon tarkemmin kuin tekstiä, jossa kerrotaan sivun synnnystä? 😀 Siksi en esim. huomannut tuota kysymystä tuolla lopussa…

  Oli miten oli, sinun sivut kertovat tavallaan myös itsestään, kun lukee journalingin ja katsoo sivua ajatuksella. Niin taidan lukijana usein toimia, varsinkin jos kurkkaan blogeja nopeasti. Ja varsinaisesta blogitekstistä lueskelen aina teidän lasten juttuja, kun ne ovat niin hauskoja

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s