ninjago synttärijuhlat

Rilli täytti kuusi viime viikolla ja halusi pitää ninja-synttärit kavereille.

Ajattelin nyt tehdä ihan oman postauksen näistä synttäreistä, että jos joku joskus googlettaa ja yrittää etsiä ideoita (niin kun mä tein) synttäreitä varten niin tässä on muutama.

Ensin piti tietysti päättää päivä ja tehdä kutsut. Meillä on paljon hyvää aikaa askarrella päivisin joten ajattelin lyödä kaks kärpästä yhdellä iskulla ja ”pistin” Rillin tekemään itse kutsukorttinsa.

(Rilli piirsi, minä leikkasin. Tarrat paidoissa oli säätössä vielä viime vuodelta)
Vieraita kutsuttiin kahdeksan ja koska ninjoja on neljää eri väriä, tuli joikaisen väristä ninjaa kaksin kappalein. Rilli allekirjoitti minä kirjotin muun tekstin.

Askarreltiin muutama ”japanilainen lyhty” koristamaan kattoa (ninjojen väreissä tietenkin). Ohje on niin naurettavan helppo, että aika pienenkin kanssa (meillä 3v kohta 4v) voi kyseisiä lyhtyjä askarrella, vaikka noin ihan muuten vaan.

Tietysti piti olla vielä muutama ninja aiheinen leikkikin.
Sensei Birk etupäässä leikitti ninjajoukkiota (musta ei semmoseen oikeen olis ollut tän mahan kanssa…) ja koska juhlissa oli toisilleen tuntemattomia vieraita asettuivat ninjat ensimmäisenä rinkiin ninjaistuntaan ja esittelivät itsensä toisilleen.

Leikkejä oli yhteensä kolme.

Taittelin paperista muutamia ninjan heittotähtiä. Taitteleminen tuntui ensi alkuun vähän haastavalta, mutta kun sitten tajusin idean niin hyvinhän se sujui. Eikä kestä edes kauan.
(neliön mutoisten papereiden tekeminen ja puolittaminen kävi helposti paperileikkurilla, mutta jos ei sellaista omista niin saksilla ja repimlläkin pärjää. luonnollisesti.)
Hain googlen kuvahaulla muutaman ninjago-pahiksen kuvan ja tulostin ne paperille. Leikkasin irti paperista ja tein toisesta paperisuikaleesta jalustat niin että sain pahikset seisomaan pöydällä.
(jalusta on tosi helppo tehdä. leikkaa muutaman sentin levyisen ja vajaa kymmenen sentin pituisen suikaleen paperista. Sitten taittaa reunat keskelle, nostaa reunat ylös ja leikkaa saksilla molempiin ylösnostettuihin reunoihin keskelle viillot. Sitten ukkeli asetetaan viiltoihin ”seisomaan”.)
Asetettiin pahikset toiseen päähän keittiön pöytää ja toisesta päästä ninjat sai yrittää kaataa/tuhota pahikset heittämällä niitä heittotähdillä.

Jokainen sai yrittää kaksi kertaa ja jotkut tahtoivat vielä useammankin kerran. Kolme pahista neljästä jäi ennätykseksi.

Toisessa leikissä testattiin ninjojen tarkkaavaisuutta ja huomiokykyä. Tulostin netistä paperille kuvat ninjoista (4kpl+1kpl ninjan sisko+1kpl Sensei Wu =6 niin kun synttärisankarikin) Rilli oli leikannut ne aikaisemmin jo irti. Piilotettiin paperininjat ympäri olohuonetta ja annettiin tarkkaavaisten ninjojen etsiä ja löytää kaikki kuusi.
(tässä lavastettu kuva)

LÖysivät!

Kolmas ja suosituin oli ehdottomasti Birkin tekemä ninjaesterata. Pojat sai leikkiä Rillin huoneessa sillä aikaa kun Birk tuoleja, muutamaa vilttiä ja tyynyä, narua sekä patjaa apuna käyttäen kyhäsi ninjoille radan. Esterata alkoi ulko-ovelta. Ensin ei saanut koskettaa lattiaan vaan piti hyppiä tyynyltä tyynylle, sitten piti kävellä narua pitkin ja alittaa muutama tuoli

siitä kiivettiin jakkaralle ja jakkaralta hypättiin taas tyynyltä tyynylle kunnes tultiin pimeyden tunneliin, josta piti ryömiä läpi. (kolme tuolia vierekkäin ja niiiden päällä muutama viltti)

Tunnelin jälkeen hypättiin sohvalle ja sohvalta alas patjalle jossa tehtiin ninja kuperkeikka. Kuperkeikan jälkeen kiivettiin vielä nojatuoleille ja nojatuoleilta hypättiin alas samallae patjalle jossa toinen kuperkeikka. Sitten oltiin maalissa. Maalissa sai palkinnoksi tikkarin. Ninjat suorittivat radan yksitellen maaliin päästyä piti huutaa hep, jolloin seuraava ninja sai luvan lähteä kohti tuntematona…

Jokainen suoritti radan useamman kerran.

Oli meillä tietenkin vähän tarjoiluakin. Tein kakun jonka päällystin marsipaanilla. rillin suosikki on sininen Jay salamaninja.
Kakkukin oli siis sininen Jay. Silmiin ja kulmakarvoihin käytin lakumattoa.

Rillin mielestä kakku oli tosi hieno ja se on tietysti tärkeintä, että sankari tykkäs.

Kiitokseksi vieraille (ja sankarille itselleen sekä sen siskolle) olin askarrellut vielä pienet kiitospussit. (joista en tietenkään ottanut kuvaa, mutta tässä kuitenkin Vein pussin kuva näin jälkeenpäipn kuvattuna…)

Pusseihin oli liimattu erivärisiä ninjoja ja jokaisen nimi ninjan alle leimasin aakkosilla leimattuna. (pusseina käytin Serlan eväspusseja joita sai 60kpl kaupasta noin kahden euron hintaan. niitä kelpaa käyttää muutenkin.)
Pussissa sisällä oli lego minifiguri, tikkari, ilmapallo ja muutama ninja tarra.

Juhlat kesti kaiken kaikkiaan kaksi tuntia ja lapsia oli yhteensä yhdeksän iältään 4-7. Kivaa oli ja ohjelmaa juuri sopivasti. Vähän riitti aikaa muullekin leikille mutta ei liikaa.
Rilli tykkäsi juhlista ja sanoi myöhemmin että kiitos äiti kun järjestitte juhlat!

8 thoughts on “ninjago synttärijuhlat

 1. Aivan loistavat juhlat kaikkine ohjelmanumeroineen! Hienoa, että jaksoitte ne väsätä! Kyllä kelpasi Rillin täyttää 6 vuotta!

 2. Kuulostaa kerrassaan mahtavilta synttäreiltä 🙂 Olette nähneet todella vaivaa… Meillä tarkoitus pitää myös ninjago synttärit.. mistä löysit ninjago aiheisia tarroja a?

  • Heippa Mirva ja kiitti positiivisesta palautteesta 🙂
   ninjago-tarrat oli hävyttömästi ”pihistetty” semmosesta ilmaisesta ninajgo-kilpailu mainoksesta. Taitettu juttu jossa toisella puolella on juliste ja toisella puolella kilpailun sännöt, välissä yksi arkki siirrettäviä tarroja. Niitä kilpailu-lehtisiä ei täältä ainakaan enää löytynyt mistään muualta kun tarjoustalosta. Mulle jäi ne julisteet käyttämättä että jos haluat niin voin vaikka lähettää ne postissa sulle. Niitä on kuus kappaletta. Jos kiinnostaa niin voit laittaa sähköpostia vaikka lapset.nukkuu@gmail.com.

 3. Heippa!
  Kiitos kivoista ideoista 🙂
  Meidän eskarilaisen ninjago -synttäreille poimittiin tuo heittotähti leikki, siitä sai karkin per kaatunut pahis 🙂 -tunneli kyhättiin olohuoneeseen tuolien, peittojen, tyynyjen ja sohvan ympärille,
  Softiksesta askarreltiin Ninjanaamarit. Hankin perusvärisiä softiksia, vajaa puolikkaan A4-nelosen yläreunan kaarsin pyöreäksi, alareuna suorana. Silmän reiät, ja rei´ittäjällä reiät kuminauhan sitomista varten. Mustiin tehtiin keltainen ”silmikko”, muihin väreihin vain musta vihaiset kulmat 🙂
  Meiän synttäreillä perinteinen kalastus piti pintansa ninjago teemasta huolimatta 🙂
  Kaiken kaikkiaan tosi kivat kekkerit!

  -Liisa

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s