isät ja pojat <3

Isänpäivä!

eläköön ritarit, prinssit ja soturit (sekä vähän prinsessatkin tietty).

Luin joku aika sitten kirjeen, jonka oli kirjottanut eräs mies joka sattumoisin tunsin ukin. Ukki on kuollut jo joskus 90-luvun alussa, mutta oli siitä huolimatta harvinaisen hieno mies!
Kirjeessä tuli esille asioita, joita en ukistani ollut tiennyt.
Toisaalta harvapa lapsi ukistaan tietää muita asioita kun sen, että ukki on loisto tyyppi sen kanssa on kiva leikkiä ja se on hassu.
Ukki oli kuitenkin sanansa mittainen mies ja jos hän jotain lupasi hän myös lupauksensa piti. Ukki oli vahva ja rohkea (mutta täytyy tietty ollakkin jos sodastakin on selvinnyt), vilpitön, rehellinen ja tosi ihana. Taisi olla viime viikolla kun näin unta, että menin katsomaan häntä sairaalaan ja meillä oli hauska sekä lämminhenkinen jälleennäkeminen. Oi tuli ukkia ikävä.

Vaari kuoli vuotta ennen Rillin syntymää. Rillissä on paljonkin vaarin näköä varsinkin ilmeissä.
Vaari oli hieno mies. Aina valmis auttamaan sitä joka apua tarvitsi, ei turhia valitellut, haka korjaamaan koneita, kova kutittelemaan, ei pitänyt itsestään suurta melua sekä välitti vilpittömästi muista ihmisistä.


Iskä on ihana ❤
hauska, rakastava, välittävä, kiltti, huomaavainen, komea, auttavainen, kiva, hauskaa seuraa, kätevä käsistään, kekseliäs ja ja ja…


Sitten oon onnistunut valitsemaan omille lapsillenikin aikamoisen isän!
Niin hyvännäkönen, aivan sairaan kiva, tosi hauska, äärimmäisen kiltti, rauhallinen (toisin kuin eräät äidit meidän perheessä), tosi hyvä leikkimään (jotenkin kummasti parempi kuin edellä mainittu äiti. ainakin lasten mielestä), huomaavainen, hellä, luotettava, rehellinen, rohkea, just semmonen mulle sopiva. Ja meidän lapsille sopiva.

appiukko on niin ikään loistava tyyppi! MÄ olen vähän sitä mieltä, että jokaisella lapsella tarttis olla yks semmonen aikuinen kun ukki on. Ei suutu mistään, ihailee aina, leikkii, hemmottelee, lellii, pitää aina lapsen puolia oli kysymys mistä vaan. Semmonen, että jos kaikki aikuiset olis sellaisia niin lapsista tulis takuu varmasti pilalle hemmoteltuja. 🙂

Rilli sanoi, että ”sitten kun mä olen iso niin mäkin voin juhlia isänpäivää vai mitä?” Mummi sanoi, että sitten pitäisi katsoa joku kiva tyttö myöskin. Pietari sanoi joo, mutta ensin hän menee kasteelle (meidän kirkossa kastetaan 8-vuotiaina) ja sitten lähetystyöhön (yleensä pojat palvelee armeijan jälkeen 2 vuotta lähetystyössä. Toki tytötkin voi jos haluaa.) ”ja sitten vasta mustakin voi tulla isä.”
Ja aika kivaahan se oliskin jos Rillistä joskus isä tulisi. Hyvä että oli suunnitelmat jo valmiiksi selvillä.

Sitten on taivaallinen Isä, jolta olen saanut tän kaiken.
Mä koen itseni äärimmäisen onnekkaaksi ja siunatukis kun koko elämäni olen saanut nauttia hienoista miehistä elämässä. Esi-isitä ja nykyisistä (sekä siitä mahdollisesta tulevasta isästä meidän perheessä). Olis kyllä kiva joskus oppia tuntemaan niitäkin, jotka eli vieläkin aikasemmin. Mä pidän ajatuksesta, että ollaan vaan osa ketjua joka jatkuu meistä eteenpäin ja meistä taaksepäin.

Kaikilla ei samanlaista onnea hyvien miesten suhteen ole ollut ja se tekee aika nöyräksi.
Mutta ilman isiä ei olis meitäkään.

Onneksi ihminen voi muuttaa omia tähtiään jos on tarvis.
(voi kuulostaa aika naiviilta, mutta haluan uskoa ja uskonkin sen olevan mahdollista vaikkei helppoa.)

4 thoughts on “isät ja pojat <3

  1. Hei tämä oli aivan mahtava Suvi!! Mikä todellinen siunaus elämässä kun olet saanut (jä mäkin olen saanut) olla hienojen miesten ympäröimä.
    Just tänään puhuttiin siitä miten kaikki ei valitettavasti ole yhtä onnekkaita, ja miten liian monet miehet (ja miksei naisetkin) on julmia, tylyjä ja ilkeitä, ja miten kauheat seuraukset siitä on heidän lapsilleen, läheisilleen ja joskus jopa koko yhteiskunnalle.

    Eli onneksi myös vastapainoksi maailmassa on ihania, helliä, huolehtivaisia miehiä, jollaisiksi me myös tietenkin kasvatetaan meidän pojat. 🙂

    Ansku

  2. Voi Pietu, mikä mies hänestä tuleekaan. Mulle tuli tippa linssiin. Voi kun kaikki lapset munkin alkkarissa ajattelis noin. En voi sanoilla kuvata kuinka liikuttunut olen. Kiitos.

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s