höpinää

Inspiroidu #151 koristeiden ketju.

Ei saanut hommia oikein käyntiin niin käytiin tämän kuun pagemapsia. Pitäisi enemmänkin kirjoittaa muistiin miten lapset puhuvat nyt kun ovat vielä pieniä. On hassuja sanontoja, vakiolauseita, hullunkurisia sanoja kaikkea jotenkin melko suloisessa sillisalaatissa. Vein ”paitsi, paitsi paitsi” on yks tämän hetken hauskimmista. Se on niin ominaista juuri hänelle ja se tekee siitä aika ainutlaatuista.
Kuvat on ihan tällä viikolla otettuja. Vei on mun mielestä niin söpö! Tuo värikäs paperi kuvastaa hyvin hänen persoonallisuuttaankin. Yhtä auringonpaistetta ja ukkosmyrskyä molempia samaan aikaan piristävässä paketissa.
Otsikkon on tietokoneella kirjoitettu. Tykkäsin sivusta paljonkin siihen asti kunnes leimasin mustalla tussilla ompelereunat kuvalle ja sivulle. Kamala! sitten yritin paikkailla valkosella. Menettelee vaikka ilman olisi ollut ehkä kuitenkin parempi.
Olen kyllä kiitollinen mun kolme-vuotiaasta joka on aina valmis auttamaan, sanoo äidille etttä ”mä rakastan sua”, puolustaa kun Rilli sanoo että ”olet tyhmä” (vaikkei Rillikään nyt aina niin sano), saa meidät muut nauramaan, on kertakaikkisen hassu, sepittelee ihmeellisiä juttuja ja on sinnikkyyden ja itseppäisyyden perikuva. ❤
(olen tietysti hyvin hyvin kiitollinen myöskin Rillistä ja pikku E:stä, vaikkei tässä heistä erikseen mainittukkaan)

Olen muutenkin miettinyt kiitollisuutta. Mietin sitä sinä iltana kun Japanissa oli ollut maanjäristys. Minä makasin omassa sängyssä, lämpimän peiton alla, lämpimässä kodissa kaikkine mukavuuksineen kuunnelleen rakkaimpien uneliasta tuhinaa. En voinut olla ajattelemattaa niitä ihmisiä, jotka olivat ehkä loukussa jossain raunioissa vailla varmaa tietoa siitä että joku löytäisi. Kylmissään, miettien miten mahtaa olla perheen ja sukulaisten laita. Surren menetettyä kotiaan ja sitä kaikkea hyvää mitä elämässä oli ollut. Väkisinkin oli muistettava heitä iltarukouksessa.
Ja uskoakseni en ollut ainoa. Muistettava heitä ja kiitettävä siitä suuresta, mitä itsellä on.

Luen usein lehden mielipidepalstaa ja äärsyynnynkin siitä, että kaikilla on asiat huonosti. Vain harva kirjoittaa siitä hyvästä jota heidän elämässään on tai jota yhteiskunta on saanut heidän elämässään aikaan. Esimerkiksi muutaman kymenen sentin indeksi korotus erilaisiin tukiin. Ihmiset piti sitä naurettavana, mutta samalla kuinka hienoa että voime ylipäätään nauttia moisista tuista!
On helppoa olla onnellinen jos on tyytyväinen siihen mitä on eikä haikaile sen perään mitä ei ole. Aina se ei vaan oo ihan niin yksinkertaista! 🙂
Raamatussa on kertomus kymmenestä spitaalisesta, jotka Jeesus paransi. Yksi kymmenestä palasi kiittämään Häntä. KUinka usein sitä itsekkin unohtaa ola tuon yhden kaltainen ja pitää kaikkea hyvää ihan itsestään selvänä. Pitää tulla joku katastrofi (joku Japanin kaltainen tai sitten vaikka ihan pieni henkilökohtainen) ennen kuin huomaa sen kaiken hyvän, mitä muutoin pitää itsestään selvyyteenä.
Maailmassa on paljon vikana tällä hetkellä, mutta maailmassa on myös paljon hyvää.
Sama oman elämän kanssa. Läskiä tuolla, ylimääränen makkara siellä, ihmeellsiä näppyjä naamassa, rasittavaa huutoa, suuttumusta, riitaa, kärsimättömyyttä. Ja sitten taas toisaalta on ihana perhe, mukavat ystävät, arjen yleellisyydet, kiva koti, hyvää ruokaa, hyvä parisuhde, ihanat lapset. Listaa voisi jatkaa oikeastaan aika pitkään.
Ollaan Rillin ja Vein kanssa yritetty iltaisin miettiä mitä kivoja asioita oli kyseisessä päivässä. Yleensä aika monia. Itsekin mieli karseasta päivästä saattaa muuttua kun huomaa, että ei nyt niin karseaa ettei jotain hyvääkin.
Äitiydessä ja varsinkin pienten lasten äitinä, se on mielestäni oleellisen tärkeää. Bongata sieltä joukosta se hyvä jota siellä aina on ja keskittyä siihen, vaikka lapset kiukuttelisi niin että piha raikaa ja itsestään tuntuu että olisi valmis tekemään muutaman vaihtokaupan. (ainakin hetkellisesti)
Voi kun sitä aina muistaisi olla kiitollinen. Kiitollinen!
Elämä on niin paljon ihanampaa, helpompaa ja maistuvampaa sillon kun lasi on puoliksi täynnä kuin silloin kun se on puoliksi tyhjä.

10 thoughts on “höpinää

 1. Ihan totta joka sana! Kunpa aina jaksaisikin säilyttää positiivisen asenteen, se vain ei ole ihan helppoa… Kiitos tästä muistutuksesta 🙂 (PS: Ja tykkään sivustasi myös kovasti!)

 2. Niin totta tuon kiitollisuuden kanssa, oot kyllä niin oikeassa. Itse yritän säilyttää positiivisen asenteen elämään ja siihen just kuuluu osallisena se, että pitäisi muistaa olla kiitollinen asioista. Se on kyllä yllättävän vaikeaa, on niin helppo sortua natisemaan miten se ja se juttu on huonosti. Mutta yritän nähdä vaivaa asenteen eteen, jos ei auta niin opiskelen sitten vaikka kirjoista positiivista ajattelua, sekin kyllä ihmeesti auttaa 🙂 Samoin kuin nää tälläiset muistutukset. ❤
  Mä muuten kuolasin tuota sun sivua, se on aivan täydellinen minusta, tykkään ihan hulluna!! Kraft-tausta sulatti mun sydämen ja tarina on niiiin hauska. Musta nuo ompeleet näyttää ihanilta, tumma tausta näytti sille kuin siihen olisi tehty tarkoituksella varjot ompeleille 🙂

 3. Mä henkäisin ihastuksesta kun näin tuon sun sivun ensimmäistä kertaa! ”Ompeleet” on just upeat, Vei supersöpö ja tykkään myös hirmuisesti noista päivämääräleimailuista.

  Kirjoitit tosi tärkeää asiaa kiitollisuudesta. Voi kun aina pienten vastoinkäymisten kohdatessa osaisi laittaa asiat oikeisiin mittasuhteisiin ja muistaisi, miten hyvin mulla oikeasti on asiat. Joskus se vaan on ihmeen vaikeaa :/

 4. Amen, sister! Hei mä aion ottaa ton iltamietinnän kivoista päivän tapahtumista käytäntöön. Sä oot niin hyvä höpisijä. Ei ihme, että se sujuu teiän söpiksiltäkin 🙂

 5. Hyvä naiset!!!
  ei oo aina helppoa ei, mutta jos oikein yrittää niin ehkä muistaa helpommin olla kiitollinen.
  Toi oli hyvä mitä Anski sanoit, että voi sitä kiitollisuutta niinkuin positiivista ajatteluakin vähän harjotella myöskin.
  tsemp tsempi tsemp kaikille teille kivoille! 🙂
  (ja muillekin jotka ette ehkä kommentoineet)

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s