luovuuttako? todellakin.

Mikä ehtymätön aarreaitta lapsen mielikuvitus onkaan, ja luovuus! Mitä enemmän ikää tulee lisää sen monimutkaisemmiksi, jännittävimiksi ja kiinnostavimmiksi tulee nämä mielikuvituksen ja luovuuden tuotteet!
Ei lakkaa ihmetyttämästä mua. (ja sitten mä jaksan ottaa vielä herneet nenään jonkun tuolin sotkemisesta tussilla…)
Tänäänkin Rilli halusi askarrella pyrstötähden. Varovaisesti kyselin, että miten olit sen ajatellut askarrella. vastaus kuului: ”no eksä nyt tiedä!” ja sitten melko tarkka ja yksityiskohtainen selostus siitä, miten hän oli ajatellut sen tehdä. Mun tehtäväksi jäi sanoa, että no teeppä ja kaivaa materiaalit esiin (ja vähän auttaa leikkaamisessa). Ja mitä isot edellä sitä pienet perässä.


Tässä joku aika sitten annoin tuolle samaiselle luovuudelle puitteet ja aikaiseksi saatiin hienoakin hienompi avaruustaulu planeettoineen päivineen (puhumattakaan meteorisateesta tai mustasta-aukosta, jotka myöskin löytyvät avaruustaulusta).
Nyt kelpasi pyrstötähtien lennellä avaruudessa.

Voi mikä siunaus onkaan saada olla äiti ja seurata tätä pienten ihmisten kehitystä omaksi aidoksi ihmiseksi!

***

Inspiroiduhaasteessa yhden kirjaimen korostaminen.
Valitse jokin kirjain ja korosta sitä työssäsi. Voit rakentaa koko työn tämän kirjaimen varaan tai poimia esimerkiksi otsikosta mieluisen kirjaimen ja toistaa tai korostaa sitä. Voit käyttää yhtä suurta kirjainta tai lukuisia pieniä kirjaimia, tehdä koko työn tämän kirjaimen muotoon tai ommella kirjaimen vaikka ompelukoneella!


Meidän nuoriso on päässyt sisälle pelien ihmeelliseen maailmaan. Aika addiktoivaa tohua jo näin pienillä (ja ehkä vähän isommillakin lue: suvi ja angry birds). Yleensä meillä saa pelata 15 minuttia. Se onneks riittää vielä nykyisin.
Halusin ikuistaa ne pelit mitä lapset nyt pelaa ja niiden nettiosoitteet, koska suosikki sivut on papunet-pelit niin valitsin P:n tähän sivuun ”the kirjaimeksi”. Noiden ”essin kavereiden pelien” joukossa on myös nuorimman sisareni aivan itse tekemä peli, joka kuuluu myöskin suosikeihin.
Käytin tässä yhtä pagemapsin luonnosta soveltaen. Vaan kun yritin sitä tähän hakea niin en sitä enää löytänyt. En siis muista mistä kuusta se oli, mutta sieltä kuitenkin.
Otsikossa piti vähän soveltaa kun ei ollut T-kirjainta ja toivoin mustaa dymoa, mutta eipä löytynyt ei. Näillä mennään. Kuva on ihan hauska ja osoitteet+hittipelit ikuistettu, eli tehtävä suoritettu.

13 thoughts on “luovuuttako? todellakin.

 1. P- niin kuin pelit ja innostus niihin taitaa kulkea suvussa!

  Hienoa pohdintaa, hauskoja kuvia ja hyvä sivukin vielä! Siis kaikki hommat hoidettu! 🙂

 2. Musta on ihana lukea sun pohdintoja äitinä olemisessa- myös niitä ei niin hehkeitä hetkiä. Teet kaunista jälkeä skräppäyksessä ja ihailen, miten jaksat touhuta lasten kanssa.
  Käväise kurkkaamassa blogissani 🙂

 3. Lasten touhuja on ihan huippu seurata. Itse en ole äiti, mutta työssäni saan olla lasten kanssa ja kyllä sitä päivittäin saa hämmästellä lapsien ideoita, aikuiset ovat jotenkin niin pidättyväisiä, mutta lapset uskaltavat heittää ilmoille ne kaikkein villeimmätkin ideat ja sitten niistä voi syntyä vaikka mitä upeaa, kuten teillä nyt:) Ihania talvi-päiviä koko perheellenne!

  • Kiitti Jeppula!
   lapset on kyllä vertaansa vailla! (vaikka välillä meinaakin repiä hiukset päästään niiden kanssa…)
   Samoin sulle!

 4. Minustakin on hirmu kiva lukea näitä juttuja teidän arjesta. Niin mainioita (ja luovia!) muksuja 🙂

  Ja mua kyllä kiinnostais kurkata myös sun Project Life -albumiin 🙂

 5. ”Voi mikä siunaus onkaan saada olla äiti ja seurata tätä pienten ihmisten kehitystä omaksi aidoksi ihmiseksi!” Niinpä, sanopa muuta! 🙂 Ihanaa ❤

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s