askartelua

Väsyneenä liialliseen television katseluun päätin, että tänään ei katsota viedeoita. Eikä katsottu. Sen sijaan oltiin ulkona hippaa ja pyörälläajoa sekä iltapäivä askartelua.
Vuoropuhelu meni näin:
Ä (tarkoittaen äitiä eli allekirjoittanutta): ”askarreltaisko jotain?”
R (tarkoittaen Rilliä): ”JOOO! tehääks avaruussukkula?” (tämä ei sitten tullut mitenkään erityisen suurena yllätyksenä)
V (tarkoittaen neiti Veitä): ”äiti, minä haluan prinsessalinnan!”
Ä: ”oikei, tehdään vaan. te saatte sitten maalta ne.”

Askarreltiin melkein kaks tuntia. Ja saatiin avaruussukkula ja prinsessalinna tehtyä.


Onneksi Birk vei aamulla lehtiroskat eikä pahviroskia. Muutama lähikuva vielä avaruussukkulasta, Rilli on ihan itse ideoinut perässä olevat ”pakoputket” (munakennosta). Voitte verrata meidän sukkulaa tähän.
Mallia ei tällä kertaa kuitenkaan katsottu vaan tehtiin vaan. (oli vielä tuoreessa muistissa kun muovailtiin juuri avaruussukkuloita muovailuvahasta. Harmi ettei niistä tullut otettua valokuvaa.)

Prinsessalinnan väri on Vein valitsema ja ikkunat ihan itse liimattuja. Linnaan sisälle askarreltiin muumipapalle ja hello kittyle sängyt. Linnalle tosin kävi jo huonosti. Isi heitti sen roskiin koska se oli lattialla tallottavana. Minä hain sen sieltä, koska oltiin yhdessä Vein kanssa aherrettu sen kimpussa (voi sitä antaumksellista maalaamista) ja säälihän se olis ollut jos koko työ olis hukkaan heitettyä.
Tein sille pientä ”faceliftiä”. Jos sillä nyt edes muutaman päivän sais leikittyä.

***
Meillä oli muuten mammakerhossa viimeviikolla haloweenin kunniaksi pukujuhlat. Rilli halusi olla lepakko terväillä hampailla ja Vei halusi tietenkin(?) olla kyykäärme. Pikku E oli tiikeri. Puvuista ikäväkyllä on vaan huonot kännykällä, iltavalaistuksessa, ilman salamaa otetut kuvat.


14 thoughts on “askartelua

 1. Oi, miten hieno avaruussukkula ja prinsessalinna! Loistavia! Kylläpä te ootte taitavia!

  Ja lepakko- ja kyykäärmepuvut on mainiosti onnistuneet! Vähän jopa pelottavat.

  Tiikeri-E on suloinen.

  Hyvä, Shys! Olet loistava äiti!

  • Kiitos!
   Tänään Rilli sano että voisinko mä rakentaa sen kanssa robotin, siivousrobotin joka siivoaisi kaikki lelut tosi nopeesti?
   jaa-a.
   Tiikerillä on hänen ”loukattu!”-ilmeensä.

 2. Jos mulla olis valtaa myöntää Suomen Valkoisen Ruusun ensimmäisen luokan mitaleja äideille, niin sä saisit heti kolme – yhden jokaista lasta kohden! Uskomattoman hienoja ja luovia askarteluja.

  Erityispisteet saa V, koska hän on onnistunut tuomaan amerikkailaiseen juhlaan suomalaisia vaikutteita. Mua on aina ärsyttänyt Halloween, koska se on niin epäsuomalainen. Mutta heti kun lapset alkaa pukeutua kyykäärmeiksi siihen tulee ihan uusi sävy! Hienot vaatteet!

  • Ihanasti sanottu, Kiitos Anni!

   ja halloween oli vaan hyvä tekosyy pukeutua. Tule ihan liian harvoin tehtyä tommosia pukuja, vaikka se epäilemättä olis tosi hauskaa useamminkin.

  • Kiitti Baula. Toi on tosiaan pikku tiikerin tyytymättömyyttä ilmaiseva ilme 🙂
   (siitä näkee oikein että se on semmonen näytelty, niinkun vaikka mutruinen alahuuli) hassuja kaikki tyyni 🙂

 3. E selvästi murisee! Voi, niin kivoja askarteluja taas! Sä inspiroit mua! Me ei tehty tänään ku vaan uusi merirosvosilmälappu eskariin naamiaispäivänä hävinneen tilalle. Lainasin kyllä kirjastosta tänään naamariaskartelukirjan sekä paperitaittelukirjan. Niistä T varmasti löytää vaikka mitä kivaa :)!

  • E sanoo: ”aaaaaaaooo” semmosella aaltoilevalla äänenpainolla.
   Ja jos puhutaan inspiroitumisesta niin Lintsi sä inspiroit mua. (varsinkin kun saan ”seurata” teidän joka päivästä elämää)
   Niin hieno kakku muuten! Lapset ihastelivat hyvän tovin ja lähettelivät E:lle onnitteluja ja Trisselle terkkuja! (muistetaan vielä lämmöllä Piikkiö reissua). Paperitaitteilu! mulla on jossain origamipaperiakin. Täytynee vähän surffailla netissä…

 4. Mäkin olisin halunut olla kyykäärme, mutta näytin lähinnä siltä, kun olisin juuri nielaissut jotain suurta ja pulleaa, eikä kukaan tehnyt mulle noin hienoa asua edes 😦 Sä olet ihan paras ja te olette taitavia ihan jokainen!

  • Sä olisit ollu niin siisti kyykäärme! mieti nyt, harvoin sitä pääsis niin läheisesti tutstumaan käärmeen ”ruuansulatukseen”.
   Mä olisin kyllä voinu tehdä sullekin. (tai vaikka jonkun muunkin puvun.)
   Kiitti ❤ ja sä oot taitava pus.

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s