tussaten

Tällä kertaa Inspiroidu skräppäyshaastetta toteutetaan tussaamalla.

Tykkään kovasti käyttää tussia mun sivuissa. Mun vastuulla oli tehdä esimerkkisivu haasteeseen ja en tiedä johtuiko siitä vai mistä, mutta tuskasia yrityksiä syntyi kaks ennen tätä.
Tein meidän makuuhuoneen seinälle semmosen kehystetyistä valokuvista koostuvan kollaasin. Kehykset on semmosia missä sisällä on tyhjää tilaa. Mulla on jokaisesta lapsesta erikseen kuva, kuvan kanssa sairaalassa otettu jalanjälki sekä kirjotettuna jokaisen lapsen nimenannon yhteydessä annettu siunaus.
(otan kuvan joskus kun muistan. ehkä.)
Tässä sivussa käytetty kuva oli alunperin printattu kyseistä kollaasiseinää varten mutta ei sitten sopinutkaan tähän tarkotukseen. Kuva jopa vähän repeytyi ja oli menossa paperinkeräykseen lehtiroskien seassa. Muhun iski joku suttupeikko ja vastustamaton halu päästää se irti.
Niinpä piirsin legendaariseen tyyliin silmälasit ja viikset. Ja sitten vähän lisää. Teksti syntyi tavoista poiketen spontaanisti suoraan paperiin.
Ei tätä sivua kauniiksi voi sanoa hyvällä tahdollakaan, mutta pitäiskö skräppäyksen sitten olla aina kaunista tai söpöä tai semmosta? Kiva olla välillä vähän erilainen kun yleensä. Tämä ei oo ehkä niitä tavallisimpia tapoja ikuistaa vauvakuvia, mutta mielestäni hyvää ”roskan” hyötykäyttöä ja hauskaakin sitäpaitsi. Ja nyt kun on oppinut vähän tuntemaan omaa poikaansa niin hän on niin paljon muutakin ja enemmän kun tämä pieni söpö vauva, joten siinäkin suhteessa ’sotat’ ehkä jopa kuvavaavat ajatuksia, tunteita ehkä jopa luuloja ja pelkojakin.

Teksti kiemurtelee, joten lukemisen helpottamiseksi niille jotka asiasta ovat kiinnostuneita:
Mä oon saanut olla sun äiti pian 5 vuotta. Oon oppinut tuntemaan sut aika hyvin jo. Mä tiedän mm. Että oot aamuvirkku. Et oo tainnut koskaan nukkua yli klo 9.00. Yleensä heräät 6.30-7.30 riippuen siitä mikä vuodenaika on. Oot suuri pohdiskelija ja mietit paljon isojakin asioita. Osaat kysyä tosi hankalia kysymyksiä. Tykkäät pelata ja touhuta ja erikoisen innostunut oot jääkiekosta. Haluaisit osata kaikki heti eikä kärsivällisyys ole ainakaan vielä sun suuria hyveitä. Sun tarttis oppia että ei haittaa vaikka kaikkea ei heti osaiskaan täydellisesti. Sulla on huumorintajua ja osaat hullutella ja nauraa hyville vitseille. Pukeutuisit aina mieluiten verkkareihin ja huppariin ja mieluiten vielä sinisiin. Käytät mielelläs lenkkareita ”koska niillä pääse hyvin juoksemaan”. Oot oikeesti tosi tottelevainen ja kuuliainen, mutta samalla myös tosi fyysinen. Oot kuitenkin aika herkkä ja tarvitset läsnäoloa ja huolehtimista. Osaat olla hyvä ystävä ja ystävällinen muille. Sulla on paljon empatiaa. On ollu hauska huomata miten sun tietoisuus ulkoisesta olemuksesta on lisääntynyt. Seisahdut peilin eteen ja tuumat et sul on ”tukka ihan huonosti!” Sulla on ihanat ruskeat silmät ja niissä viisas ja valpas katse. Osaat arvostaa kauneutta ja kauniita asioita.
Nuo otsikon alle jääneet lentokone ja TPS:n logo kuvaavat tepsihapitusta ja sitä ”musta tulee isona hornett lentäjä ja avaruussukkula lentäjä” -juttua, mitä kuullaan (jopa kyllästymiseen asti) päivittäin.
Sitä paitsi, mä rakastan sitä! meidän Rilliä.
edit: tuo punainen reuna on muuten sähköteippiä.

Pikku hiljaa aletaan onneksi toipua. Tein lapsille doodle muistipelikortit.

Päällystinkin kotaktimuovilla ettei heti mee käyttökelvottomiks. Pelattiin jo tänään. Rilli voitti.

17 thoughts on “tussaten

  1. Hauska se on tamakin! Varsin hauska. Ja mielenkiintoinen. (Ja jotenkin muhun vetosi se, ettet kayttanyt miljoonaa tarraa, siirtojuttua, skrappikamaa – vaan kunnon tussia. onnistuu niinkin!) Olet taitava! 🙂

  2. ihana juttu rillistä! mun tarvii kans kirjottaa enemmän ylös sitä millasia minni ja noomi mun silmissä on… jotenkin tuli ihan kyynel silmään tosta sun jutusta. niisk.

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s