numero 51

Inspiroidu-haasteissa oli tällä kertaa vuorossa numero 51.
Haasteessa haettiin läpinäkyvyyttä.

img_0001

Tein anopille sivun sukutilasta, joka on ollut suvussa jo ruotsin vallan aikana. Suvun jäsen joka tällä hetkellä asuu tilalla, oli löytänyt asiakirjoja vintiltä joiden joukossa oli mm. tilan luovutuskirja/syytinkisopimus isältä pojalle vuodelta 1887.
Skannailin noita asiakirjoja ja tässä taustalle on printattu kuva tuosta asiakirjasta. Läpinäkyvällä kalvolla on anopin ”suomennos” tuosta asiakirjasta. Kuvissa on tila ja tilalla asuneet henkilöt hiukan myöhemmin eli joskus 1930-luvulla.
edit: kuva oli sittenkin otettu ennen vuotta 1903.
(kuvassa on vielä isoäiti, joka on kuollut vuonna 1903)
Toinen pienempi kuva on suurennos vielä esi-isän ja esiäidin puumerkeistä, jotka eivät osanneet kirjoittaa.
(valitettavasti en laita sivusta suurenevaa kuvaa)

Tykkään sivusta ja luulenpa että anoppikin tykkää.
(ja jos teitä, niin kuin Birkiä häiritsee että saranat ovat eri puolilla sivua, niin se vaan oli visuaalisesti enemmän mun silmään.)

Ehkä teen haasteeseen vielä toisenkin sivun.

6 thoughts on “numero 51

  1. Historian tallentaminen on aina arvokasta, ja tuo näyttää oikein hyvältä! Uskon anopin olevan hyvin tyytyväinen. Hienosti toteutettu.

  2. ma luulen kanssa etta taidat olla anopin mieleen… monella tapaa. hieno keino tallentaa historiaa! kyllapa olet monitaitoinen!!! 🙂

  3. Oi vau! Mä olen ihan heikkona tuollaisiin vanhoihin dokumentteihin… ja joudun varmasti skräpistämään tämän taustaprinttaus/kalvo-idean, koska meiltäkin löytyy mieheni suvusta kaikenlaista kopioitavaa… Toi on niin hieno keino saada myös ajan kerroksia näkyviin!

  4. Täällä ilmoittautuu yksi vanhojen dokumenttien ihastelija, tykkään sivusta myös ihan todella paljon!! Voi että kun meidän suvusta olisi kanssa jotain tuollaista tallella, mutta ei valitettavasti ole. 😦

  5. Hauskaa läpinäkyvyyttä, nykyäänhän liike-elämässä puhutaan paljon läpinäkyvyydestä, eli yrityksen toiminta on avointa ja helposti seurattavaa jne. Yhtenä osana läpinäkyvyyttä voi olla muun muassa dokumenttien julkistaminen, kuten tässä. Läpinäkyvyyttä siis useammalla tasolla.

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s